PANCA SERI Dirgahayu Tuanku

PANCA SERI Dirgahayu Tuanku
Raja-Raja Melayu adalah AHLULBAIT!

If you need a HELPING HAND, just READ THE BOOK OF ALLAH and soon I will be there..!!

Saturday, January 15, 2011

AKU BERMIMPI BERJUMPA RASULULLAH SAW DAN NABI KHAIDIR as SAKSINYA

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
“Ya Allah, Rahmatilah & berilah kesejahteraan serta berkatilah penghulu kami Muhammad, pembuka bagi barang apa yang ditutup dan penamat bagi apa yang telah sudah, penolong bagi yang hak, penunjuk ke arah jalan yang lurus. Allah berselawat ke atasnya, ahlulbait Rasulullah SAW , sahabat-sahabatnya & sekelian orang-orang yang Muslim; sebagaimana selayak untuknya sesuai dengan darjat dan kedudukannya yang tinggi dan besar”

“Barang siapa melihatku dalam mimpi, maka dia benar-benar telah melihatku. Sesungguhnya syaitan tidak dapat menjelma sepertiku. (HR Muslim dari Abi Hurairah)

قال رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ:
سَمُّوا بِاسْمِي، وَلَا تَكْتَنُوا بِكُنْيَتِي، وَمَنْ رَآنِي فِي الْمَنَامِ، فَقَدْ رَآنِي، فَإِنَّ الشَّيْطَانَ لَا يَتَمَثَّلُ فِي صُورَتِي، وَمَنْ كَذَبَ عَلَيَّ مُتَعَمِّدًا، فَلْيَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنْ النَّارِ
(صحيح البخاري)
“Berilah nama-nama kalian dengan namaku, dan jangan memakai gelar seperti gelarku, dan barangsiapa bermimpikan aku dalam tidurnya sungguh ia telah melihat aku, maka sungguh syaitan tidak mampu menyerupai diriku, dan barangsiapa yg berdusta atasku dengan sengaja, maka hendaknya ia bersiap akan tempatnya di neraka” (Shahih Bukhari)

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:
‏مَنْ رَآنِيْ فِي الْمَنَامِ فَقَدْ رَآنِي فَإِنَّ الشَّيْطَانَ لَا يَتَمَثَّلُ بِيْ
“Barangsiapa melihatku di waktu tidur maka dia benar benar telah melihatku, karena syeitan tidak dapat menyerupaiku”

 

SIRUSIR: RAHSIA DI DALAM RAHSIA

   "AKU BERMIMPI BERJUMPA RASULULLAH SAW DAN NABI KHAIDIR as SAKSINYA"


oleh BobspekRockers AlKubra pada pada 16hb Mei 2010 pukul 8.08 ptg

"Sesungguhnya Nabi SAW mengadap sahabat-sahabatnya selepas solat Subuh seraya bertanya, “Adakah terdapat salah seorang dari kamu yang telah bermimpi pada malam tadi?”
Riwayat Muslim. 

Sabda Rasulullah SAW:
"SESIAPA YANG BERMIMPI BERJUMPA DENGANKU, BAIK DALAM MIMPI ATAU JAGA, MAKA ITULAH ROMAN (DIRI) AKU YANG SEBENARNYA; DAN SESUNGGUHNYA AZAZIL (IBLIS) SAMPAI KIAMAT PUN TIDAK AKAN DAPAT MENYAMAR RUPAKU."

Pengalaman Kerohanian/SIRUSIR:

Dulu aku dibawa oleh nabi Khaidir ke tempat sebegini.. Pergunungan.. Dari lafaz "ILHAM DARIPADA ALLAH", aku menjawab sepontan setelah ditanyai nabi Khaidir as, "Mana kau tahu namaku (Balyan ibni Marqam)?"

Maka aku dimandikan di sini, dibawa ke dasar tasik, dan bersolat bersama khaidir di atas batu.. dan kemudian aku menemui Rasulullah SAW selepas solat bersama Khaidir dua rakaat.. setelah dipakaikan sebentuk cincin permata putih olehnya, lalu aku diperkenalkan oleh nabi Khaidir,

"Itulah Junjungan Besar kita Nabi Muhammad SAW," ;

Baginda muncul dari arah Kiblat, tersenyum, matanya tajam merenungku, hidungnya mancung, mukanya manis.. dan kemudian Rasulullah SAW datang mengusap kepalaku.. bersama deruan syahdu sang angin.. Lalu baginda mahu berlalu pergi tanpa apa-apa..

Aarghhh... mana mungkin begitu.."Ini kesempatan!"

Lalu aku berkata:
"Sebelum Rasulullah pergi, aku ingin memakai serban Rasullullah!" Lalu dihulurkan serban itu, lalu aku memakainya.. nikmat.. lalu aku hulurkan kembali serban itu kepada Rasulullah... Ia mengambilnya, kemudian ia mahu berlalu pergi lalu aku menahannya.. ,

"Nanti Ya Rasulullah! Sebelum Rasulullah pergi, aku ingin memakai Jubah Rasulullah.,!! " Berani meohon begitu.. namun Rasulullah tetap tersenyum; lalu Rasulullah mengeluarkan Jubah Hitamnya bersalut emas di tepi, lalu dipakaikan padaku. Ahhh.. asyik sekali! Kemudian aku menghulurkan kembali Jubah itu dan Rasulullah SAW.

Kemudian Rasulullah SAW mahu berlalu pergi, lalu aku sekali lagi menahannya, "Nanti dulu Ya Rasulullah! Sebelum Rasulullah pergi aku ingin memakai cincin Rasulullah." maka kata-kataku dipandang dengan PANDANGAN mata yang geram dari nabi Khaidir.. sinis Ahh.. mungkin aku mengada-ada barangkali.

Tapi alhamdulillah.. Rasulullah tetap tersenyum dan memberi isyarat kepada Khaidir supaya jangan marah padaku.

Lalu Rasulullah berkata:"Tidakkah Khaidir telah memberikan cincinnya kepadamu?"

Aku terdiam jawapan itu. Memang benarnya. Aku baru dipakaikan cincin Khaidir selepas solat sunat bersama Khaidir tadi. Hampa..?? Tidak kerana kemudian Rasululah telah mengeluarkan satu kalung putih dan memakaikan kepadaku yangmana, ada permata merah di tengahnya..

Aku gembira sekali.. kemudian dengan tiba-tiba Rasulullah SAW mengeluarkan pedang Zulfikarnya dan terus menetak belakang aku sebanyak tiga kali. Adusss.. aku terpinga-pinga sebentar.. Tidak sakit pun, tapi terpana.. Keluar cahaya berkilau-kilau.. cahaya manikam.. cahaya Nur Putih berkilau yang tertulis kalimah :

Lailaha'illa'llah,
Muhammadur'Rasulullah,
Allah..

di belakangku.. aku terpana dalam fana... dan di masa itu aku sedar bahawa aku masih di dalam bilik suluk itu dan tidak pun tidur. Dan aku masih di bilik itu.. solat dan sujud kepadaNYa..dan 5 tahun kemudian.. aku mendapat ALQURAN QADIM AKAN KEBENARAN PERJALANANKU... dan Jibril as itu adalah SAHABATKU..walhamdulillah'hirobbil'alameen

nukilan The Lost kingdom__zBobspek Rockers alKubra:rejab1421m/1991M/BaniHasyimQiraisy

"Sifat syurga itu ialah mengalir sungai-sungai
di bawahnya dan naungannya sentiasa teduh"
"Ingatlah riwayat Nabi Ibrahim, beliau merupakan satu umat walaupun dia seorang diri;"

" Adakah mereka itu dengki kepada manusia yang Kami berikan Rahmat? sedangkan Kami telah memberi kepada keluarga Ibrahim (ahlulbait) Kitab dan Hikmah dan Kami telah memberi kepada mereka itu satu kerajaan yang besar."
(annisaa:54)


NARRATOR:
alimran:187
Dan ketika Allah mengambil perjanjian setia dari orang-orang yang telah diberikan Kitab : "Demi sesungguhnya! Hendaklah kamu menerangkan isi Kitab itu kepada umat manusia, dan jangan sekali-kali kamu menyembunyikannya". Kemudian mereka membuang itu ke belakang mereka, serta mereka menukarnya dengan mengambil faedah dunia yang sedikit. Maka amatlah buruknya apa yang mereka dapati dari penukaran itu

Surah Al-An'am ayat 50.
Katakanlah ; “Aku tidak mengatakan kepada kamu perbendaharaan Allah ada di sisiku, dan aku pula tidak mengetahui perkara-perkara yang ghaib; aku juga tidak mengatakan kepada kamu bahawasanya aku ini malaikat, aku tidak menurut melainkan apa yang diwahyukan kepadaku”. Bertanyalah: “Adakah sama orang yang buta dengan orang yang celik? Tidakkah kamu mahu berfikir?”

Hud:17
Jika demikian, adakah sama mereka itu dengan orang-orang yang keadaannya sentiasa berdasarkan bukti yang terdapat dari Tuhannya, dan diikuti oleh Kitab Suci Al-Quran memberi kenyataan - sebagai saksi dari pihak Tuhan meneguhkan bukti yang tersebut; dan sebelum itu, kenyataan yang serupa diberi oleh Kitab Nabi Musa yang menjadi ikutan dan rahmat ? Orang-orang yang berkeadaan demikian, mengakui - menerima Al-Quran; dan sesiapa ingkar akan Al-Quran itu dari kumpulan-kumpulan kaum kafir, maka nerakalah dijanjikan menjadi tempatnya. Oleh itu, janganlah engkau menaruh perasaan ragu-ragu terhadap Al-Quran, kerana sesungguhnya Al-Quran itu adalah perkara yang benar dari Tuhanmu, tetapi kebanyakan manusia tidak percaya kepadanya.

(Qs 5:19) Wahai Ahli Kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu Rasul Kami, menjelaskan kepadamu ketika terputus rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: "Tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira maupun seorang pemberi peringatan". Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu..

Qs19:97) Maka sesungguhnya telah Kami mudahkan Al Qur’an itu dengan bahasamu, agar kamu dapat memberi kabar gembira dengan Al Qur’an itu kepada orang-orang yang bertakwa, dan agar kamu memberi peringatan dengannya kepada kaum yang membangkang.

(Qs41:39-44) Dan jikalau Kami jadikan Al Qur’an itu suatu bacaan dalam bahasa selain bahasa Arab tentulah mereka mengatakan: "Mengapa tidak dijelaskan ayat-ayatnya?". Apakah dalam bahasa asing, sedang Arab? Katakanlah: "Al Qur’an itu adalah petunjuk dan penawar bagi orang-orang yang beriman. Dan orang-orang yang tidak beriman pada telinga mereka ada sumbatan, sedang Al Qur’an itu suatu kegelapan bagi mereka. Mereka itu adalah orang-orang yang dipanggil dari tempat yang jauh".

Maka berkatalah As Syaikh Muhammad bin ‘Alawy Al Maliki Ar menukil salah satu riwayat,
sahabat bahwa Allah tidak menampakkan keindahan wajah Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam secara keseluruhan di muka bumi, hanya 1 keindahan dari 10 bagian yang diperlihatkan, jika seandainya yang 9 bagian itu ditampakkan juga maka orang-orang akan mengiris hatinya tanpa terasa karena indahnya wajah sayyidina Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam, dan itu kelak akan diperlihatkan di telaga Haudh. Semoga aku dan kalian memandang wajah yang indah itu, amin.

Barang siapa melihatku dalam mimpi, maka dia benar-benar telah melihatku. Sesungguhnya syaitan tidak dapat menjelma sepertiku. (HR Muslim dari Abi Hurairah)
 
Banyak lagi hadis yang menerangkan kebenaran mimpi berjumpa baginda. Ya, sesiapa yang bermimpi berjumpa dengan Rasulullah,maka itu adalah benar kerana syaitan tidak boleh menyamar sebagai Rasulullah,pasti dia akan terbakar.
Mimpi berjumpa dengan Rasulullah menjadi rebutan oleh setiap orang dan mimpi berjumpa dengan Rasulullah bukan dianugerahkan kepada para ulama’ dan Alim sahaja,anugerah ini juga diberikan kepada orang kebiasaan malah diberikan juga kepada orang kafir.

Seorang paderi yang bernama Iselyus Uda menceritakan bahawa pada Oktober 1980, di antara sedar dan tidur,tangannya ditarik oleh seseorang. Lalu dia menoleh kebelakang dan alangkah terpesonanya dia pabila melihat seorang manusia yang tersangat tampan,berjanggut rapi dan berpakaian serba putih. Lalu dibawanya saya merentasi padang pasir,walaupun cuaca panas terik tapi saya seolah-olah dilindungi awan tebal menyebabkan saya lansung tidak terasa panas. Kemudian saya dibawa ke satu tempat dan di dalamnya kelihatan manusia berpusu-pusu mengelilingi satu bangunan berbentuk kubah hitam.

Kemudian saya dibawa ke satu tempat yang lain,tempat yang lebih teduh(berbumbung). Saya bertanya akan apakah nama tempat ini dan beliau menjawab bahawa inilah Masjid Nabawi.Sebagai seorang paderi,saya kenal akan nama-nama tempat ibadah agama lain kerana inilah yang dijadikan modal ketika berceramah di gereja.Di tengah-tengah bangunan itu,ada gumpalan tanah yang tinggi,lalu saya bertanya apakah itu dan beliau menjawab bahawa itulah kubur Nabi Muhammad,kubur Rasul Umat Islam.Selepas terjaga dari tidurnya,paderi itu(Iselyus Uda) menceritakan mimpinya kepada keluarganya dan tidak lama selepas itu,mereka pun memeluk Islam.

Imam As-Syafie berkata, “Aku telah bermimpi melihat Junjungan Nabi s.a.w. tatkala aku berusia 7 tahun. Junjungan Nabi s.a.w. bersabda kepadaku: “Wahai Syafie, adakah engkau tahu siapa aku?” Lalu aku menjawab, “Aku daripadamu dan engkau dari...padaku, Ya Rasulullah.” Maka Junjungan Rasulullah s.a.w. pun meletakkan mulut baginda ke mulutku sehingga bercampur air ludahku dengan air ludah baginda, lalu aku mengetahui ilmu-ilmu yang ada di antara langit dan bumi (yakni ibarat bagi terbukanya pintu keilmuan yang luas). Ketika gementar aku, baginda meletakkan tangannya ke dadaku lalu tenanglah zahirku dan terpancarlah ilmu dari batinku.”-Huna Madrasatu Muhammad S.A.W.

"CUKUPLAH ALLAH MENJADI SAKSI AKAN HAKIKAT KEBENARAN INI SEDANGKAN KEBANYAKAKAN MANUSIA TIDAK MENGETAHUI"..

alif mim ta – alif mim ta” .....
Al-Mahdi akan datang setelah munculnya Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun.” (Ibnu Majah)

No comments:

AZZURI-The ZOROASTER: zapppP___zZ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
"If you (really) LOVE Allah, then follow me, Allah will LOVE you and forgive you your sins." (3:31) "And I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36) "That my Lord has forgiven me, and made me of the honoured ones!" (yassin:27)
Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Panji-Panji Hitam
Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah. Ikan Kekacang 'Jangan makan ikan Kekacang' atau dalam dialek Kelantannya 'Jange Make Ike Kaceng!'. Itu adalah sumpah keramat datuknenda kita YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara kepada anak cucu zuriat kerabat keturunannya sahaja. Diulang.. zuriatnya sahaja! Peristiwa wasiat ini berlaku apabila baginda Syed Hussein JamadilKubra berlayar menuju utara setelah peristiwa tragis 'pokok Pinang terbelah dua dengan panahan mata sahaja sehingga menyebabkan pembunuhan adindanya Sheikh Qamaruddin di tangan Raja Tumasek (Singapura). Dalam Pelayaran itu, kapal baginda telah hampir karam di laut ekoran dipukul ombak ganas; Dan dalam keadaan cemas dan genting itu, setelah membuat solat hajat alKubra, baginda Syed Hussein Jamadilkubra pun bernazar untuk mendirikan sebuah masjid jika terselamat dari bencana itu. Akhirnya doa waliAllah itu makbul di mana sekumpulan ikan Kekacang (Ikan Kekacang berpuak) telah datang secara tiba-tiba menutupi lubang-lubang kapal yang bocor. Manakala yang bersaiz besar pula (Ikan Kekacang boleh sampai ke siaz maksimun) menolak kapal itu ke daratan beramai-ramai. Bukan main susah payah 'ike kaceng' tu menolong datuk-nenek kita, masyaAllah-Subhanallah!! Apabila sampai di daratan, baginda dan angkatannya terasa amat letih, dahaga dan kelaparan. Tiba-tiba satu Petunjuk dari Allah melalui makhluknya Tupai Putih (seperti Labah-Labah atau burung di zaman nabi) yang tiba-tiba terlonjat-lonjat di hadapan baginda dan akhirnya berlari menuju ke serumpn pohon Buluh Betong lalu memakan umbut atau rebungnya, tanpa apa-apa masalah. Lantaran itu, baginda telah mengarahkan angkatannya memakan umbut itu untuk menghilangkan kelaparan bersama-sama beliau. Setelah kekenyangan, baginda telah bernazar dan bersumpah supaya zuriat keturunannya tidak boleh lagi memakan Ikan Kekacng dan Rebung Buluh Betong sebagai satu tanda syukur di atas pertolongan Allah yang diberi kepada mereka dan tanda terimakasih kepada Ikan Kekacang kerana kerana menolong. Ironinya, mana-mana ahli kerabat yang melanggar pantang-larang datuk-nenek akan tertimpa musibah seperti kena penyakit gatal-gatal berbintil, kudis, gila atau sebagainya. MasyaAllahhulaquwatailabillah.... nota: Untuk Pendaftaran MQTK, sila hubungi YM NIK SAIDINAL UMAR B. YM HJ.CHE SOLAHHUDDIN Setiausaha Agong MQTK di nombor 019966167988-09-KEL no pendaftaran MQTK VIDEO AHLULBAIT MELAYU Jange Make Ike Kaceng- Wasiat Tok Su Che Bongsu (2008M) _________________________________________

AZZURRIS BANIHASYIM CLUB-AHLULBAIT-THE LAST THREATENING..A STATEMENT OF TRUTH__Blog address: http://ahlulbait313.blogspot.com or Email at nikmaa@gmail.com or MAIL at banihasyimklate@yahoo.com or watch hotline Ahlulbait Video Melayu at http://youtube.com/user/MultiAZURI/ AUDIO PLAYER __________________________________________ Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing “Verily, my WALI is ALLAH Who revealed THE BOOK (Quran), and He protecs the righteous”___(7:196) Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing AZZURRI AHLULBAIT BLOGGER-BANIHASYIM QURAISY CLUB's MEMBERS- Read the Book of Allah and 'YOU CAN FEEL THE DIFFERENT'Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing They are........FRIENDS!!!!!Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing True friend scolds like a DAD.. Cares like a MOM.. Teases like a SISTER.. Irritates like a BROTHER.. And finally loves U more than a LOVER. What else..? And thanks coz to be a Muslim. Ameen... JOIN NOW for happines, relationship and others!!!! http://www.tagged.com/azzurrisahlulbaitclub ____ --"If you (really) LOVE Allah, then follow me, Allah will LOVE you and forgive you your sins." (3:31)

"And I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36)

We need friends for many reasons, all throughout the four seasons. We need friends to comfort us when we are sad, and to have fun with us when we are glad. We needs friends to give us good advise, we need someone we can count on to treat us nice. We need friends because we are social in nature and having friends makes us feel secure. We need friends to remember us once we have passed, sharing memories that will always last. THAT'S WHY I NEED YOU!!..

They are........FRIENDS!!!!! True friend scolds like a DAD.. Cares like a MOM.. Teases like a SISTER.. Irritates like a BROTHER.. And finally loves U more than a LOVER.

'If they put the SUN at my right hand and my left hand in MOON, so I leave my business is, I WOULD NOT LEAVE! Until the Revelation of Allah (A Statement of Truth) to overcome all things' (muhamaad SAW). miss U forever & ever my LOVE

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

YANG KUSAYANG...TANAHAIRKU TERCINTA..

PERSEKUTUAN TANAH MELAYU-MALAYSIA... HIDUP MALAYSIA!!! 'You Can Feel The Different'...
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing AKU ANAK MALAYSIA..!!!

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Firman Allah:

Katakanlah: "Aku diperintahkan menyembah Tuhan negeri ini yang dijadikannya suci dan aku hanya diperintahkan membaca ALQURAN kepada seluruh alam" LOVE Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing