PANCA SERI Dirgahayu Tuanku

PANCA SERI Dirgahayu Tuanku
Raja-Raja Melayu adalah AHLULBAIT!

If you need a HELPING HAND, just READ THE BOOK OF ALLAH and soon I will be there..!!

Loading...

Saturday, April 24, 2010

ANGKARA TULOH: SATU CATATAN-Datuk Zaid PKR

Datuk Johan Jaafar ulas dlm Utusaan Malaysia berkenaan statement Tun Saleh Abbas sebelum dipecat ;

"Perlembagaan Persekutuan Adalah Rujukan Undang-Undang Tertinggi Megara" - Hakim Mahkamah Rayuan(Tun Salleh Abbas) - penolakkan hujjah rayuan peguam bahawa hukuman tiada dalam Al-Quran, kes rayuan ke tali gantung seorang anak melayu 1985/Pulai Chondong).

1985 - Hampir separuh tuk nenek yang tua-tua heboh...apa punyer melayu laa...talak gugur dengan lidah dan begitu juga aqidah Islam. solat hajat senjata faqir adalah senjata terakhir golongan yag tua-tua dikerah serta-merta...dan minta kami cucu cicit perhati satu-persatu kronologi hidup beliau. Mereka berani sumpah org macam ni Tuhan akan aibkan dia di dunia ini lagi..!!

1988 - Benar solat dan kata-kata mereka, Tun Saleh Abbas, sejarah ketua Hakim asia tenggara yang pertama dibuang dengan tribunal khas, oleh bosnya sendiri la masa tu...!!

(lepas tu join S46 and now...you all knew better than me..!!).

2007 Wakil Bani Hasyim Kelantan menyerahkan dokumen sulit kepada Paklah Badawi di Tanah Merah. Mesyuarat tertutup seluruh mufti dipanggil. dua buah kitab Bani Hasyim Kasyful-Asrar & Tajul Muluk terpaksa digugurkan dari senarai 40 kitab muktabar rujukan Majapahit II.(Bani Hasyim Kelantan).

2008 - Maka banggalah Paklah, ada anak kelantan yang faham slogan "Kita Bongkar Rahsia Kitab Suci Kta Bongkar Rahsia Sunnah Nabi" dan yakin Zaid yang dok kelantan mesti tahu lagi ditil.

Ditammbah Terpegun dengan kehebatan team pengasas perlembagaan umno 1946, Tan Sri Nik Ahmad Kamil selaku anak melayu pertama lulus kepujian Law Lincoln Inn London 1931 dalam usia semuda 22 tahun, watak anak kelantan mula bermain dalam kepalanya. kepercayaan penuh diberikan.

Dengan andaian ketua firma guaman terbesar Asia Tenggara(Zaid & Co) dari anak kelantan tersebut mewarisi Nik Ahmad Kamil dan lebih arif, tanpa memenangi kerusi Parlimen, dilantik senator dan diberi peluang oleh seluruh Rakyat Malaysia selaku menteri penuh untuk buat satu perubahan drastik seluruh sistem perundangan negara agar selari dan menuju kearah yang telah dipacu dengan slogan yang amat jitu oleh paklah itu, yang kemudiannya wajib diikuti oleh seluruh OIC dan komanwel.

Paklah tahu, walau jadi pengerusi OIC, beliau hanya boneka....tanpa back-ups specialist team perundangan yang genius, slogan aneh kapal beliau telah dapat diteropong pasti akan terlanggar batu karang selepas satu batang dua batu nautika belayar..!!

Dan banggalah seluruh rakyat kelantan seketika. terasa draft undang-undang Tuhan dibawah "INTERNATIONAL STANDARD LOVE AGREEMENT METHOD" (ISLAM) yang bakal menjajah dunia di akhir zaman dengan halilintar dan gempa bumi dan akan disambung oleh Nabi Isa a.s, seolah-olah telah terlalu hampir kepada dunia...!!

Jika beliau berjaya mengeluarkan draft itu, tidak syak lagi beliaulah yang dikiaskan oleh Pak Lah sebagai "As-Syafie dan Al-Ghazali"(bertaraf Wali Abdal atau Qutub untuk zaman ini) untuk abad ini dan jika Paklah dapat anak lelaki dan nama anak tu pula "Muhammad bin Abdullah"...pasti kita semua akan kata itulah "Imam Mahadi" dari bumi timur yg ditunggu seluruh dunia akhi zaman ini..!!...(nasib baik tak jadi...!!)

Malangnya. kesempatan itu diambil untuk bayar duit kepada situa yang umno dan geng arwah tok-tok wali dulu dah reject tu pulak...adusss....lepas tu letak jawatan...join pkr...hayyoooo...enta spoil betui laa...apaaa ini olang...you're really in conversion disorder mann...you got no supremacy thought knowledge at all to decide, except your wife...!!

Dengan bos-bos dia tenggelam di lautan tak bertepi...!!.

Loni...kire hok cerdik srupo Dato' Sazmi Mache hok wajib keno turut...pasal dio dok mache bandaraya ilmu...kiki...ko lagumano set kito mache tuuu...??

No comments:

AZZURI-The ZOROASTER: zapppP___zZ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
"If you (really) LOVE Allah, then follow me, Allah will LOVE you and forgive you your sins." (3:31) "And I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36) "That my Lord has forgiven me, and made me of the honoured ones!" (yassin:27)
Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Panji-Panji Hitam
Diambil dari bendera asal negeri Kelantan DarulNaim sebelum ditukar oleh kerajaan Kelantan pada tahun 1909M. Di masa bendera Panji-Panji Hitam ini dikibarkan, hukum HUDUD dijalankan sehingga pada masa era pasca penjajahan. Bendera ini berimejkan seekor anjing yang bernama KITMIR iaitu antara anjing-anjing yang dimasukkan ke Syurga. Anjing Kitmir ini telah menjaga pintu gua tempat dimana pemuda ArRakim AshabulKhafi telah ditidurkan Allah selama 309 tahun. MasyaAllah!! Riwayatnya anjing ini akan kembali untuk membantu nabi Isa putera Maryam untuk membunuh Dajjal Laknatullah bersama-sama AshabulKhafi dan Imam Mahdi. "Di akhir zaman, kaum kerabatku akan diinjak-injak dan dihina-hina sehinggalah datang stu kaum dari sebelah timur yang akan menegakkan Panji-Panji Hitam; Itulah Pemuda Bani Tamin". Dan Pemuda ini akan menyerahkan kekuasaan kepada Imam yang sebenar iaitu Imam Mahdi setelah kerajaannya kuat. Pemuda ini merupakan seorang anak raja yang zuhud dari keturunan Rasulullah SAW bernasabkan syd. Hussein rd. Kalimah khat pada bendera hitam itu pula adalah sepotong ayat alQuran yang bermaksud 'Pertolongan Allah' atau Nasrumminallah'. Manakala perkataan Kelantan tertulis pada ekornya sebagai simbol wilayah. Ikan Kekacang 'Jangan makan ikan Kekacang' atau dalam dialek Kelantannya 'Jange Make Ike Kaceng!'. Itu adalah sumpah keramat datuknenda kita YM Syed Hussein JamadilKubra Nusantara kepada anak cucu zuriat kerabat keturunannya sahaja. Diulang.. zuriatnya sahaja! Peristiwa wasiat ini berlaku apabila baginda Syed Hussein JamadilKubra berlayar menuju utara setelah peristiwa tragis 'pokok Pinang terbelah dua dengan panahan mata sahaja sehingga menyebabkan pembunuhan adindanya Sheikh Qamaruddin di tangan Raja Tumasek (Singapura). Dalam Pelayaran itu, kapal baginda telah hampir karam di laut ekoran dipukul ombak ganas; Dan dalam keadaan cemas dan genting itu, setelah membuat solat hajat alKubra, baginda Syed Hussein Jamadilkubra pun bernazar untuk mendirikan sebuah masjid jika terselamat dari bencana itu. Akhirnya doa waliAllah itu makbul di mana sekumpulan ikan Kekacang (Ikan Kekacang berpuak) telah datang secara tiba-tiba menutupi lubang-lubang kapal yang bocor. Manakala yang bersaiz besar pula (Ikan Kekacang boleh sampai ke siaz maksimun) menolak kapal itu ke daratan beramai-ramai. Bukan main susah payah 'ike kaceng' tu menolong datuk-nenek kita, masyaAllah-Subhanallah!! Apabila sampai di daratan, baginda dan angkatannya terasa amat letih, dahaga dan kelaparan. Tiba-tiba satu Petunjuk dari Allah melalui makhluknya Tupai Putih (seperti Labah-Labah atau burung di zaman nabi) yang tiba-tiba terlonjat-lonjat di hadapan baginda dan akhirnya berlari menuju ke serumpn pohon Buluh Betong lalu memakan umbut atau rebungnya, tanpa apa-apa masalah. Lantaran itu, baginda telah mengarahkan angkatannya memakan umbut itu untuk menghilangkan kelaparan bersama-sama beliau. Setelah kekenyangan, baginda telah bernazar dan bersumpah supaya zuriat keturunannya tidak boleh lagi memakan Ikan Kekacng dan Rebung Buluh Betong sebagai satu tanda syukur di atas pertolongan Allah yang diberi kepada mereka dan tanda terimakasih kepada Ikan Kekacang kerana kerana menolong. Ironinya, mana-mana ahli kerabat yang melanggar pantang-larang datuk-nenek akan tertimpa musibah seperti kena penyakit gatal-gatal berbintil, kudis, gila atau sebagainya. MasyaAllahhulaquwatailabillah.... nota: Untuk Pendaftaran MQTK, sila hubungi YM NIK SAIDINAL UMAR B. YM HJ.CHE SOLAHHUDDIN Setiausaha Agong MQTK di nombor 019966167988-09-KEL no pendaftaran MQTK VIDEO AHLULBAIT MELAYU Jange Make Ike Kaceng- Wasiat Tok Su Che Bongsu (2008M) _________________________________________

AZZURRIS BANIHASYIM CLUB-AHLULBAIT-THE LAST THREATENING..A STATEMENT OF TRUTH__Blog address: http://ahlulbait313.blogspot.com or Email at nikmaa@gmail.com or MAIL at banihasyimklate@yahoo.com or watch hotline Ahlulbait Video Melayu at http://youtube.com/user/MultiAZURI/ AUDIO PLAYER __________________________________________ Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Image Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo SharingImage Hosted by PicturePush - Photo Sharing “Verily, my WALI is ALLAH Who revealed THE BOOK (Quran), and He protecs the righteous”___(7:196) Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing AZZURRI AHLULBAIT BLOGGER-BANIHASYIM QURAISY CLUB's MEMBERS- Read the Book of Allah and 'YOU CAN FEEL THE DIFFERENT'Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing They are........FRIENDS!!!!!Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing True friend scolds like a DAD.. Cares like a MOM.. Teases like a SISTER.. Irritates like a BROTHER.. And finally loves U more than a LOVER. What else..? And thanks coz to be a Muslim. Ameen... JOIN NOW for happines, relationship and others!!!! http://www.tagged.com/azzurrisahlulbaitclub ____ --"If you (really) LOVE Allah, then follow me, Allah will LOVE you and forgive you your sins." (3:31)

"And I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36)

We need friends for many reasons, all throughout the four seasons. We need friends to comfort us when we are sad, and to have fun with us when we are glad. We needs friends to give us good advise, we need someone we can count on to treat us nice. We need friends because we are social in nature and having friends makes us feel secure. We need friends to remember us once we have passed, sharing memories that will always last. THAT'S WHY I NEED YOU!!..

They are........FRIENDS!!!!! True friend scolds like a DAD.. Cares like a MOM.. Teases like a SISTER.. Irritates like a BROTHER.. And finally loves U more than a LOVER.

'If they put the SUN at my right hand and my left hand in MOON, so I leave my business is, I WOULD NOT LEAVE! Until the Revelation of Allah (A Statement of Truth) to overcome all things' (muhamaad SAW). miss U forever & ever my LOVE

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

YANG KUSAYANG...TANAHAIRKU TERCINTA..

PERSEKUTUAN TANAH MELAYU-MALAYSIA... HIDUP MALAYSIA!!! 'You Can Feel The Different'...
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing AKU ANAK MALAYSIA..!!!

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Firman Allah:

Katakanlah: "Aku diperintahkan menyembah Tuhan negeri ini yang dijadikannya suci dan aku hanya diperintahkan membaca ALQURAN kepada seluruh alam" LOVE Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing